Маринован артишок на скара

20/05/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър787589389
"Приготвихте ли скарата? А виното? Защото с този вкусен артишок мног още изпиете "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо488
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подрежете стъблата на артишока, като оставите около 5 см. Отрежете острите краища по листата и сварете артишока във вода или на пара, докато листата омекнат в основата си и започнат лесно да се отделят.

Отцедете от водата и оставете да се охлади. Разрежете всяка глава на равни половинки, издълбайте сърцевината и махнете всички листа, които са с лилави краища. Смесете останалите продукти в найлонов плик.

Сложете вътре артишока и разклатете добре. Оставете да се маринова в хладилник за 1 нощ - така резултатът ще е най-добър. Отцедете артишока, но запазете маринатата.

Наредете върху скарата парчетата с разрязаната част надолу и печете 5-7 минути. Обърнете и полейте с маринатата. Печете още 3-4 минути.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар