Маринован артишок на скара

20/05/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър8305810088
"Приготвихте ли скарата? А виното? Защото с този вкусен артишок мног още изпиете "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо553
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • артишок - 4 големи глави
  • соев сос - 60 мл
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
  • зехтин - 60 мл
  • балсамов оцет - 60 мл
  • вода - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подрежете стъблата на артишока, като оставите около 5 см. Отрежете острите краища по листата и сварете артишока във вода или на пара, докато листата омекнат в основата си и започнат лесно да се отделят.

Отцедете от водата и оставете да се охлади. Разрежете всяка глава на равни половинки, издълбайте сърцевината и махнете всички листа, които са с лилави краища. Смесете останалите продукти в найлонов плик.

Сложете вътре артишока и разклатете добре. Оставете да се маринова в хладилник за 1 нощ - така резултатът ще е най-добър. Отцедете артишока, но запазете маринатата.

Наредете върху скарата парчетата с разрязаната част надолу и печете 5-7 минути. Обърнете и полейте с маринатата. Печете още 3-4 минути.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар