Пуешки бутчета с плодов сос

18/06/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Очевидно досега с бирата и виното сме ги приготвяли неправилно - най-вкусните пуешки бутчета са с плодов сос "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пуешки бутчета - 6 бр. малки (долната им част)
  • за соса с плодове
  • ананас - 1 бр. малък
  • папая - 1 бр. малка
  • лайм - 1 бр. средно голям (обелен и нарязан)
  • чушки - 1 бр. малка червена
  • лук - 1 глава
  • люти чушки - 2 бр.
  • кориандър - 4 с.л.
  • лайм - 3 с.л. сок
  • морска сол
  • за маринатата
  • лайм - 120 мл пресен сок
  • салвия - прясно нарязана (на вкус)
  • оцет - 3 с.л. бял винен
  • зехтин - 120 мл
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа смесете продуктите за маринатата.

Сложете бутчетата в найлонов плик, излейте маринатата върху тях и ги оставете да се мариноват в хладилник цяла нощ.

Извадете маринованите бутчета и ги печете в предварително намазнена с олио скара, като ги обръщате на 10 минути.

Междувременно смесете нарязаните продукти за плодовия сос и поднесете бутчетата с него.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар