Малки пилета на скара

21/05/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Хрупкави и ароматни - едни печени пиленца, които ще отлетят за минути от чинията "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо43
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пиле - 4 бр. малки пилета (по около 900 г всяко)
  • морска сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. прясно смлян
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • лук - 2 с.л. на прах
  • зехтин - 3 с.л.
  • лют червен пипер - 2 ч.л.
  • мащерка - 2 с.л. прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа смесете зехтина и подправките. Разбъркайте докато се получи смес, която е подобна на паста. Намажете разполовените пилета с тази паста и ги оставете да се мариноват 30-тина минути на стайна температура.

Загрейте скара на умерен огън и изпечете пилетата до пълна готовност.

Ще ги разпознаете по следния начин - когато набодете с вилица най-дебелата част на горното бутче, сокът, който изтича, трябва да е бистър. Поднесете пилетата с гарнитура по избор.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар