Пълнени пилешки бутчета с ябълки и стафиди

05/06/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Уникална комбинация от вкусове - истински празник за любителите на сочното месце "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо103
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа сложете стафидите и ги залейте с рома. Оставете да се накиснат за 20-тина минути. Обелете и почистете ябълката от семките, нарежете я.

Загрейте тиган и сипете в него малко зехтин. Запържете ябълката и лука, сложете капак и пържете 5 минути на умерен огън, като разбърквате често.

Смесете канелата, бахара и захарта, изсипете сместа при пържените ябълки. Добавете стафидите и натрошения хляб при непрекъснато разбъркване. Разпределете плънката и напълнете бутчетата, завийте ги и закрепете с клечки страничните им ръбове.

Загрейте скарата на умерен огън. Намажете я с мазнина и сложете пилешките бутчета, като преди това ги намажете с ябълков сок.

След около 8 минути обърнете от другата страна, намажете с още ябълков сок и печете до пълна готовност.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар