Свинско месо по селски със сос по южняшки

24/05/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Ето я най-вкусната причина да инвестирате в закупуването на хубава скара - това страхотно мариновано свинско "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо80
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1.8 кг от плешка
  • за сухата смес
  • червен пипер - 2 с.л.
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • лук - 1 с.л. на прах
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • морска сол - 2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 с.л.
  • кафява захар - 2 с.л. светла
  • за соса за скара
  • морска сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • оцет - 4 с.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • петмез - 5 с.л.
  • доматен сос - 225 г от буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете кафявата захар заедно с всички останали сухи подправки, които са необходими за сухата смес.

Нарежете месото на парчета с дебелина около 5 см и ги оваляйте в получената суха смес и от двете страни. Остаевте настрана, за да поемат от подправките и да се мариноват.

Междувременно пригответе соса за скара. За целта смесете в тенджерка доматения сос с оцета, петмеза, лютия пипер, черния пипер, чесъна на прах и солта. Остаевте сместа да поври на умерен огън около 15-тина минути, като от време на време разбърквате.

Предварително загрейте скарата на среден огън. Печете маринованите парчета месо около 20-30 минути или докато станат напълно готови.

Обръщайте парчетата и ги намазвайте със соса от време на време.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар