Сочни кюфтета

23/05/2012
Боги
отБогиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции20-25 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 849
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 1 - 1, 5 кг смес (свинско + телешко)
  • картофа - 3 - 4 броя средни
  • лук - 4 глави, не много големи
  • хляб - 2 филии, по - дебели
  • яйца - 1 брой
  • прясно мляко
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - смлян на вкус
  • бахар - 2 - 3 зърна смлян
  • горчица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете много ситно картофите и лука или ги пуснете в кухненски робот. Накиснете натрошения хляб в голяма купа в прясно мляко, колкото да го покрие леко и оставете да попие и бухне.

Без да изстисквате хляба, добавете към него каймата, както и яйцето, наситнените картофи и лук, сол, черен пипер, кимиона, бахара и горчицата. Хубаво омесете каймата с 1 с.л. олио и оставете в хладилника за 10 минути да почине.

След това загрейте немного мазнина в тиган и с навлажнени ръце оформяйте у пускайте да се пържат кюфтетата.

Като се запържат от едната страна, се обръщат и се покрива тигана с капак, за да се позадушат и да се получат сочни и меки.

Ако съставките са много, може да намалите дозата за сочните кюфтета. Идеални са за обяд със свежа салата.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Пепа
Пепа
17.08.2013 11:20
Според мен картофите трябва да са сурови
0
0
dimiter
dimiter
16.08.2013 21:32
Картофите варени ли са
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв