Кюфтета с бял сос

13/06/2009
от МагиНовак
"Любим вкус, с който сме израснали!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 347
  • Преглеждания за месеца527
  • Преглеждания за седмицата91
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

От смляното месо, дребно нарязаната 1/2 глава лук, магданоза, яйцето, черния пипер, солта и сварения ориз се омесват, от което се правят кюфтетата, които се овалват леко в брашно.

В месен бульон се слагат магданоз и останалата половинка от лука, която предварително сме запекли. Когато поуври бульонът, се пускат кюфтетата и се варят, докато омекне оризът.

Махат се кюфтетата и бульона се прецежда. Приготвя се гладка каша от брашно, киселото мляко и малко бульон. Разбива се на огъня докато кипне. Маха се от огъня и се подправя с лимон и се излива върху кюфтетата.

Така приготвените кюфтета се поднасят залети с мазнина от изпържени в нея предварително настъргани моркови.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

николай
николай
20.11.2012 19:32
маслото и кервиза обратно в хладилника :) хихихиххи
2
0
ивета2592
ивета2592
21.11.2010 12:43
Не си обяснила къде отива кервиза и маслото.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв