Хляб без яйца и мазнина

23/05/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763321
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 576
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г
  • вода - 150 мл
  • мая - 1 ч.л. суха
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете предварително продуктите на стайна температура. Смесете в купа брашното, сухата мая, захарта и солта, долейте в купа за забъркайте всичко за около 15-20 минути с помощта на някаква бъркалка.

Оставете готовото тесто на топло място да втаса, докато удвои обема си.

Втасалото тесто извадете от съда и го прегънете на две, като краищата се притискат с длан. След това прегънете наляво, после надясно и т.н.

Не месете тестото, а само го прегъвайте. Така тестото поема доста въздух и става много пухкаво.

Оформете тестото във формата на хляб, като търкаляте тестото напред-назад без да притискате силно. Прехвърлете го в тава или продълговата форма, направете няколко напречни разреза по повърхността.

Пъхнете хляба във фурната, загряна на 30-40 градуса, за да втаса втори път. Когато втаса, увеличете градусите на 200 и изпечете хляба.

Изпечения хляб без яйца и мазнина напръскайте леко с вода и го покрийте с кърпа. За хрупкава коричка не пръскайте с вода, за само покрийте.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

краси цирка
краси цирка
28.11.2013 19:24
На 1 кг. брашно се слагат 600 мл. вода или мляко. На 1/4 или 250 гр. брашно се пада 1/4 от 600 мл. вода - 150 мл.Мярката е точна.
0
0
Бети
Бети
28.11.2013 16:36
за хрупкава коричка просто оставете да изстине без да завивате!
0
0
Галя
Галя
05.11.2013 20:34
Извинете, сигурни ли сте със количеството на брашното? 250г брашно на 150млл вода? Не съм опитала още, но ме се струва малко несъответно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв