Зелен фасул с бял сос

21/05/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Едно постно ястие, което ще ви накара дълго да мечтаете "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо328
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете двата края на зеления боб и го сварете в подсолена вода докато омекне. След това го отцедете, като запазите около 120 мл от водата.

Разтопете 2 с.л. масло в тенджера и добавете с непрекъснато бъркане брашното. Бавно прибавете прясното мялко и варете на слаб огън докато се сгъсти, но не бива да спирате да бъркате. След това прибавете Чедъра, горчицата и запазената от варенето на боба вода.

Бъркайте докато Чедърът се разтопи. Прибавете солта и черния пипер. Намазнете тавичка с олио и сипете зеления фасул и соса, като редувате на слоеве.

Най-отгоре сипете галетата и маслото. Печете на 180 градуса за около 30 минути и поднесете ястието топло.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар