Зеленчуци с балсамов оцет и кленов сироп

17/05/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Ще ви вземем акъла с тези зеленчуци и няма да се сетите за нищо друго "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо732
  • Преглеждания за месеца530
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • аспержи - 450 г
  • моркови - 250 г обелени
  • тиквички - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. жълта
  • червен лук - 1 голяма глава
  • мащерка - 1 с.л. прясна
  • балсамов оцет - 120 мл
  • кленов сироп - 60 мл
  • олио - 2 с.л.
  • морска сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете долните краища на стръковете аспержи. Разрежете морковите и тиквичките на три парчета. Почистете чушките от семките и ги нарежете по дължина на 8 парчета. Обеления лук разрежете на 8 триъгълни парчета, като не разрязвате главата докрай.

Сложете в купа зеленчуците, добавете мащерката, олиото, солта, черния пипер и разбъркайте. Сложете зеленчуците на предварително загрятата скара и печете 3 минути.

Махнете аспержите. Завъртете останалите зеленчуци на 90 градуса, защото така ще се образуват пресичащи се резки от решетката на скарата. Покрийте с капак скарата и печете зеленчуците до омекване, като на всеки три минути ги завъртате.

Междувременно смесете в малко тиганче кленовия сироп с оцета, оставете да заври сместа и варете около 2 минути или до сгъстяване. Намажете зеленчуците с част от тази глазура, обърнете и намажете и другата страна. Прехвърлете в голяма чиния, отново намажете и поднесете.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар