Рамстек Балсамико

05/06/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Имате ли нужда от покана?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо38
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • рамстек - 4 бр.
  • захар - 200 г светло кафява
  • балсамов оцет - 570 мл
  • сос уорчестър - 120 мл
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете около 470 мл от балсамовия оцет с кафявата захар, соса Уорчестър и солта. Бъркайте сместа до разтопяването на захарта.

Сложете пържолките в голям плинк и сипете маринатата върху тях, завържете плика и разклатете, за да могат пържолите добре да се овкусят. Оставете да се мариноват за 3-4 часа.

Междувременно изсипете в тенджера оставащия балсамов оцет. Оставете да заври и варете докато намалее наполовина. Свалете от огъня и оставете да се охлади.

Предварително загрейте скарата, извадете пържолите от маринатата и я изхвърлете. Овкусете пържолите със сол и пипер. Сложете ги върху скарата и печете на силен огън около 3 минути от всяка страна.

По време на печенето мажете със сгъстения балсамов оцет. Махнете готовите пържолите от скарата, нарежете ги под ъгъл на ленти и поднесте.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар