Брускети с домати и босилек

14/05/2017
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"За парти, излет или просто да си похапнете - ароматни брускети "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо333
  • Преглеждания за месеца176
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • домати - 4 - 5 средно големи, обелени
  • зехтин - 75 мл
  • балсамов оцет - 3 с.л.
  • босилек - 2 с.л. пресен, нарязан или 1/2 ч.л. сушен
  • черен пипер - шипка
  • франзела - 1 бр. или една чабата
  • чесън - 4 скилидки
  • пармезан - прясно настърган, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът нарежете на филийки с дебелина около 1.5 см.

Нарежете на кубченца доматите, отцедете сока им в гевгир за 20 минути.

В купа разбъркайте зехтина, оцета, босилека, черен пипер и прибавете доматките. Разбъркайте и оставете да престои за 15 минути, но не повече от половин час.

Запечете филийките от двете страни на скара. Натрийте ги с разполовени скилидки чесън, докато са топли. Върху всяка разпределете доматена смес.

Подредете ги в плато и по желание поръсете с прясно настърган Пармезан. Може да ги запечете и със сиренето за още малко.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар