Крилца със сос Терияки

13/05/2017
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Събирайте тайфата, тези сочни пилешки крилца няма да се изядат сами "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо274
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки крилца - 1.35 кг
  • морска сол - 2 ч.л. едра
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • семена от целина - 1/2 ч.л. смлени
  • за сладкия чили сос
  • сладко - лют сос - 60 мл готов
  • масло - 60 г разтопено
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички подправки със солта и хубаво разбъркайте. Добре оваляйте крилцата в ароматната смес.

Метнете ги да се изпекат на умерен пряк огън или покрити с капак, ако огънят е непряк. Обикновено печенето отнема между 30-60 минути, но това зависи от силата на огъня, освен това крилцата трябва да обръщате на всеки 10 минути.

Готовите крилца подредете в подходяща купа и залейте със сладкия чили сос. Добре раздрусайте, за да се разпредели той равномерно по крилцата.

Добре е да поднесете крилцата със сос Терияки топли.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар