Телешки ребърца на скара

13/05/2017
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Запасете се търпение и много, много, много бира - и двете ще ви трябват, за да се насладите на най-страхотните телешки ребърца "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо49
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • за сухата смес
  • телешки ребърца - 4 бр. от гърба с гръбначната кост (към 180 - 230 г всяко)
  • черен пипер - 2 с.л.
  • чеснова сол - 1 с.л.
  • лучена сол - 1 с.л.
  • кайенски пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • за соса за намазване
  • олио - 60 мл
  • лимонов сок - 60 мл прясно изцеден
  • кетчуп - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. прясно смлян
  • горчица на прах - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Объркайте съставките за сухата смес и хубаво оваляйте ребрата от двете страни равномерно навсякъде.

В малка тенджерка разбъркайте съставките за сосчето за мазането на месото. Загрейте го за 10 минути на слаб до среден котлон.

Сложете ребърцата да се пекат на непряк огън на 110-120 градуса за около 2-4 часа (продължителността на печенето зависи от големината на ребрата).

Обърнете ги на втория час и намажете със соса - трябва да се получи глазура.

Ще познаете, че ребрата са готови, ако острието на нож минава спокойно през месото.

Преди да поднесете, разрежете на отделни порции на малки ребърца.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар