Бисквитена торта със сметаново-карамелен крем

21/05/2012
от А. БорисоваНовак
"Време е за една малко по-различна, но не по-малко вкусна бисквитена торта"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо82 508
  • Преглеждания за месеца467
  • Преглеждания за седмицата156
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 1/2 от захарта за крема в тенджера на котлона да се карамелизира. Щом се получи светъл и гладък карамел, започнете да наливате 700 мл от топлото прясно мляко и бъркайте, докато карамелът напълно се разтвори в млякото. Объркайте с останалата захар.

Отделно разбийте добре яйцата заедно с брашното, ванилията и останалото прясно мляко. При непрекъснато бъркане излейте тази смес към карамеленото мляко на котлона и бъркайте крема до сгъстяване.

След това го оставете да се охлади напълно. Разбийте сметаната на гъст крем и добавяйки лъжица по лъжица от крема продължавайте да биете и съединете двете смеси.

Сипете малко от крема на дъното на прaвоъгълна тава. Потапяйте бисквитите в прясното мляко с ванилията и подреждайте ред, отгоре крем и така до изчерпване на продуктите.

Най-отгоре намажете с крем, загладете и направете украса по желание. Сложете бисквитената торта със сметаново-карамелен крем за 1 нощ в хладилник преди да поднесете.подобни рецепти тук
5 17
4 10
3 5
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Лина
Лина
11.11.2013 16:23
снимката не е на бисквитена торта,а блата е на пай,а рецептата може и да се получи за торта.
7
1
иви
иви
06.09.2013 21:38
много е хубава тортата
2
1
Снежи
Снежи
24.06.2013 07:35
Снимката ви няма нищо общо с текста, още по-малко с бисквитена торта. Не видяхте ли, че това е печен сладкиш с маслена основа тип пай!?!?!?
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв