Лозови сарми

25/10/2007
от ГаляНовак
"Свиването на лозови сарми е пипкава работа, но резултатът си струва!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 545
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният на дребно лук се пържи. Прибавя се смляното месо, разбърква се с лука и продължава да се пържи. Слагат се оризът, солта, черният пипер и нарязаният на дребно магданоз.

С тази смес се правят сърмите, като с предварително попарените лозови листата се завиват сърмите.

Подреждат се в тенджера, заливат се с хладка вода и се варят на тих огън.

Готовите сарми се заливат със сос, приготвен от яйцата, киселото мляко и брашното.
подобни рецепти тук
5 6
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Въпрос
Въпрос
12.05.2013 10:09
Колко сърмички стават от това нищожно количество продукти?Аз обикновено правя по 140 и стигат точно за един ден на трима души.
4
0
тин
тин
25.02.2011 22:12
Соса как се приготвя ? Със сурови яйца
и брашно ли ?
9
0
mimi
mimi
25.02.2011 19:08
Страшни сърмички. Много ми допадна рецептата. Стават много готини. Благодаря за рецептата.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв