Агнешко млечен гювеч

21/07/2011
Марго
отМаргоНовак
"Дали тайната на най-вкусното агнешко месо е подправките или в киселото мляко?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 201
  • Преглеждания за месеца236
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета. Запържваме с бялата част на лука, нарязан на ситно. Задушаваме, като заливаме с вода или бульон.

Посоляваме и печем на фурна. Прибавяме зелената част от лука и черния пипер.

Когато месото омекне, гювечът се залива със смес от мляко, яйце и брашно.

Пече се в отделни малки глинени съдчета, в които се поднася, залято с кипяща мазнина, в която има щипка червен пипер.
подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар