Агнешко млечен гювеч
21/07/2011

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки

отМаргоНовак
"Дали тайната на най-вкусното агнешко месо е подправките или в киселото мляко?"
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- агнешко месо - 150 гр.
- масло - 20 гр.
- лук - 30 гр.
- домати - 25 гр.
- брашно - 5 гр.
- яйца - 1 бр.
- сол
- черен пипер
- кисело мляко - 120 гр.
Начин на приготвяне
Нарязваме месото на парчета. Запържваме с бялата част на лука, нарязан на ситно. Задушаваме, като заливаме с вода или бульон.
Посоляваме и печем на фурна. Прибавяме зелената част от лука и черния пипер.
Когато месото омекне, гювечът се залива със смес от мляко, яйце и брашно.
Пече се в отделни малки глинени съдчета, в които се поднася, залято с кипяща мазнина, в която има щипка червен пипер.
подобни рецепти тук
Посоляваме и печем на фурна. Прибавяме зелената част от лука и черния пипер.
Когато месото омекне, гювечът се залива със смес от мляко, яйце и брашно.
Пече се в отделни малки глинени съдчета, в които се поднася, залято с кипяща мазнина, в която има щипка червен пипер.
подобни рецепти тук