Агнешко паприкаш

25/10/2012
от ЯниНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо432
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо – 150 гр.
  • бира – 100 мл.
  • масло – 15 гр.
  • домати – 30 гр.
  • лук – 2 глави
  • чесън – 2 скилидки
  • чушки – 100 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета и го накисваме в бирата, в която сме изстискали и прецедили доматите, нарязали сме на едро лука и сме добавили сол. Месото престоява 2 часа.

След това го изцеждаме и го пържим в горещото олио и добавяме чесъна. Заливаме с течността , в която е киснало месото. варим. Ако е необходимо добавяме и малко вода. Омекналото месо изваждаме, а сосът пасираме. Пускаме чушките, нарязани на кръгчета.

Продължаваме да варим на тих огън, докато и чушките са готови.

Поднася се топло.
подобни рецепти тук
5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар