Бисквитена торта с швейцарски маслен крем

18/05/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886620
"Доброто възпитание изисква да ни посрещнете с чаша кафе и парче бисквитена торта с швейцарски крем!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 742
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • бисквити - 550 г обикновени
  • какао - 5 - 6 с.л. натурално
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • За крема
  • масло - 500 г меко
  • яйца - 8 белтъка
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 ч.л. есенция
  • есенция - 2 ч.л. ромова
  • За крокана
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/3 ч.ч. студена
  • орехи - 1 ч.ч., нарязани
  • ром - 2 с.л.
  • есенция - 1 ч.л. ромова
  • За топинга
  • какао - 5 с.л. натурално
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крокана в подходящ съд карамелизирайте захарта и разбъркайте с водата, орехите, рома и есенцията. Сместа загладете върху хартия за печене, изчакайте да изстине и натрошете с чукче. Разделете на 2 части.

За швейцарския маслен крем разбийте белтъците и пудрата захар с миксер на водна баня (на слаб котлона). Водата не трябва да завира, а биенето продължава около 4 минути.

Прехвърлете разбитите белтъци в суха купа и доразбийте с миксера на висока степен, докато се получи пухкав, твърд белтъчен сняг. Добавете ромовата есенция и при непрекъснато биене, добавете на 4-5 пъти маслото, и разбъркваме добре след всяко добавяне.

След като добавите и последното масло, продължете да разбивате за още 10-15 минути, докато кремът се сгъсти и стане гладък и плътен. Направете крема непосредствено преди да започнете да сглобявате тортата, за да не се втвърди. 1/3 от него трябва да остане за покриване на тортата.

Застелете с хартия за печене форма с отлепящи се стени с хартия за печене. Трябва да направите общо 5 реда бисквити с крем и крокан, като потапяте бисквитите с прясното мляко. Редувайте ред бисквити, маслен крем, крокан и поръсвайте с натурално какао. След последния шести ред бисквити покрийте формата с фолио и оставете в хладилник да стегне за 2 часа. След това махнете стените на формата и разпределете останалия 1/3 от крема върху цялата торта равномерно.

Веднага покрийте и с останалия крокан и направете какаов кант по ръба на тортата. Оформете украсата като направите какаови равни ленти, като оформите с тях 12 равни парчета от тортата. Оставете Бисквитената торта с швейцарски маслен крем да стегне още известно време в хладилника преди да поднесете.подобни рецепти тук
5 6
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

йорданова
йорданова
22.08.2013 12:49
Много е трудоемка, не си струва толкова бъркане
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв