Супа от коприва и лапад

17/05/2012
А.Борисова
отА.БорисоваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 919
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лапада и копривата. Накъсайте лапада ситно, а копривата попарете за 1 минута във вряла вода.

Загрейте маслото и олиото в тенджера и запържете накълцаните лук, чесън, настъргания морков, а след 2 минути добавете и почистените и нарязани гъби.

Оставете да се задушва за няколко минути и долейте около 2 л гореща вода. Добавете копривата и оставете да къкри на умерен огън за 10 минути.

След това добавете лапада и след около 5 минути разбъркайте с подправките на вкус. Застройте супата с 2 разбити жълтъка с 3-4 с.л. кисело мляко и поръсете с накълцан магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 8
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар