Агнешко с бамя

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Агнешко с бамя1 / 2
23/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"От печката на баба до вашата трапеза - един от шедьоврите на традиционната селска българска кухня"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 150 г
  • бамя - 200 г
  • масло - 20 г
  • лук - 30 г
  • домати - 25 г
  • брашно - 5 г
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • кисело мляко - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме месото и го изваждаме от мазнината.

В нея запържваме лукът, нарязан на ситно, добавяме брашното, доматеното пюре и червения пипер.

Ястието ври до омекване на месото. Прибавяме бамята, на която предварително сме отрязали дръжките и сме разтъркали в подсолена и подкиселена вода, за да отстраним мъхчетата ѝ. Ако бамята е от консерва се прибавя 15 мин. преди изваждането на ястието от огъня.

Поднасяме ястието поръсено с копър и от страни с кисело мляко. Продуктите са за 1 порция.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: