Канелени кифли

15/05/2012
Валена
отВаленаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 063
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте в купа брашното, бакпулвера, солта и содата и добавете последователно олиото и 3/4ч.ч. прясно мляко. Разбъркайте и замесете меко и гладко тесто върху кухненския плот.

Готовото тесто разточете на правоъгълник с размери около 30 на 15 см. Обилно намажете маслото върху тестото.

Отделно смесете захарта и канелата и поръсете равномерно върху маслото. Навийте на руло и го нарежете на парчета с дебели около 2 см.

Подредете отделните кифли в тава с хартия за печене и сложете да се пекат в загряна на 200 градуса фурна за около 20 минути.

Канелените кифли трябва да се надигнат и да добият приятен кафевикав загар.

По желание може да ги залеете с прясно мляко, след като са готови. Поднесете ги още топли.
Добър апетит.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 3
3 3
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар