Турска оризова торта - Пиринчли татлъ

15/05/2012
Барфи
отБарфиНовак
"Бива ги комшиите в приготвянето на невероятно вкусни десерти, няма спор по този въпрос "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 966
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете портокаловите кори в рома.

Сложете измития и отцеден ориз да се вари във вода за 2 минути. Кипнете млякото отделно и добавете в него захарта, ванилията и отцедения полусварен ориз.

Щом уври оризът, оставете да се охлади напълно и разбъркайте с жълтъците. Отново объркайте хубаво и добавете портокаловите кори, както и други сушени или захаросани плодове по избор.

Разбийте белтъците на твърд сняг и ги объркайте внимателно към оризовата смес.

Карамелизирайте захарта в тавичка или кексова форма, като я разбъркате с лимонов сок и лъжичка вода. Оставете да се охлади и разпределете отгоре ориза.

Сложете тавата на водна баня и пухнете да се изпече за 30-40 минути в умерено загряна фурна. Готовата турска оризова торта Пиринчли татлъ обърнете в поднос и поднесете.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар