Пица на скара

15/05/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Вижте как го правят майсторите и после зарадвайте всички вкъщи с тази страхотна рецепта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо155
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • суха мая - 1.5 ч.л.
  • доматен сос - 60 мл
  • вода - 235 мл хладка
  • зехтин - 3 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • колбас - 170 г пеперони на кръгчета
  • чушки - 1 бр. червена (печена и нарязана на ленти)
  • маслини - 75 г нарязани
  • моцарела - 225 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте маята с вода и захарта и оставете на топло място, докато се активира. Сипете в ккупа брашното, налейте зехтина и към тях добавете шупналата мая. Разбъркайте продуктите до получаването на тесто.

Месете върху леко набрашнена повърхност докато стане еластично и гладко. Покрийте с къра и оставете да втаса на топло място докато удвои обема си. Междувременно намажете с олио плитка алуминиева тавичка.

Разточете тестото с точилка и преместете в тавата. Намажете го с доматения сос, отгоре подредете нарязания колбас, чушките, маслините и сиренето.

Печете около 20 минути на умерен огън, като най-добре да покриете скарата с капак. Накрая сложете тавичката точно над силния огън за 2 минути. Така тестото ще стане хрупкаво и златисто.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар