Сладки кюфтенца с подправки

26/05/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Кюфтенца с конфитюр? Толкова ще ви харесат, че няма да искате да чуете за други "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции50
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо55
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 600 г
  • хляб - 50 г трохи
  • яйца - 1 бр. голямо (леко разбито)
  • морска сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 120 мл
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • чесън на прах - 1 с.л.
  • лук на прах - 1 с.л.
  • босилек - 2 ч.л. сух
  • риган - 2 ч.л. сух
  • за соса
  • сос за скара
  • конфитюр от малини - без семки
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрейте скара с капак на 120 градуса. Покрийте дъното на плитка тава с алуминиево фолио. Оставете настрана.

Смесете трохите от хляба, каймата, яйцето, соса Уорчестър, прясното мляко, пармезана, солта, чесъна, черния пипер, лука, ригана и босилека.

Оформете малки кюфтенца и ги наредете в покритата с фолио тава, като не бива да се допират едно до друго.

Печете ги върху скарата на непряк огън за 45 минути до час.

Докато се пекат, смесете в тенджера соса за скара, конфитюра от малини и лютия червен пипер.

Оставете сместа да заври, като бъркате непрекъснато, докато съставките се смесят добре.

Оваляйте готовите кюфтенца в соса и ги поднесете топли.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар