Стриди Сан Фелипе

05/05/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор783587690
"Стриди с темпераментен вкус и неустоим аромат - вкусно предложение за приятели "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции20
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо93
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте стридите, отворете ги и отделете месото им. Изплакнете добре и подсушете долните половинки на черупките им, върнете месото обратно в тяло. В малка тенджерка загрейте 1 с.л. масло и запържете лука докато омекне.

Добавете с непрекъснато разбъркване брашното, след това бульона, 2 ч.л. сос Табаско и бирата. Варете и разбърквайте соса докато видите че се сгъсти и започне да образува мехурчета. Махнете от огъня и добавете с непрекъснато бъркане двете супени лъжици пармезан.

Следва приготвянето на хлебната смес. За целта смесете галетата, разтопеното масло, кориандъра, пармезана и 1 ч.л.сос Табаско. Върху всяка стрида сложете по около 1 с.л. от соса, а най-отгоре сложете по малко от хлебната смес.

Подгответе плитка готварска тавичка, като сложите морска сол на дъното - дебелината на слоя трябва да е около 1.5 см. Направете малки кладенчета в солта и разположете в тях стридите. Печете на умерен огън около 8-10 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар