Ябълковите пирожки на баба

04/05/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Една рецепта, която научихме от баба, вкус, който ще предадем на децата си "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо230
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно - 340 г
  • яйца - 1 бр. (леко разбито)
  • оцет - 1 ч.л. бял винен
  • вода - 4 с.л. студена
  • мазнина - 170 г растителна (сладкарска)
  • сол - 1 ч.л.
  • ябълков пълнеж
  • канела - 1/2 ч.л.
  • галета - 2 ч.л.
  • ябълки - 600 г
  • захар - 2.5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното със солта, след това добавете сладкарската мазнина и разбъркайте с вилица. Към разбитото яйце прибавете водата, като бъркате непрекъснато. След това сипете сместа в брашното. Накрая добавете оцета и бъркайте. Оформете тестото на топка и го увийте в прозрачно фолио. Оставете да престои в хладилник поне час.

Обелете ябълките, настържете ги на едро ренде и ги смесете с галетата, канелата и захарта. Разточете охладеното тесто на тънък слой. Изрежете кръгове, които са диаметър около 7 см. Сипете равни количества от пълнежа във всеки един кръг.

Прегънете кръговете, намокрете краищата с вода и притиснете, така че да се оформи полукръг. Оставете пирожките за няколко минути, след което ги изпържете в загрята мазнина. Поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар