Агнешки ребърца по денвърски

03/05/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Пикантни, ароматни и много, много, много вкусни - който иска да ги опита, да вдигне ръка "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо108
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешки ребърца - 4 бр. с гръбнак
  • Марината
  • люти чушки - 1 ч.л. сухи (стрити)
  • сок от ананас - 60 мл
  • мед - 2 с.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • оризово вино - 2 с.л. сладко
  • соев сос - 120 мл
  • соев сос - 60 мл гъст
  • оцет - 2 с.л. бял винен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете тлъстините по ребърцата (ако има такива).

В голяма купа смесете всички продукти за маринатата, добавете ребрата и разбъркайте, за да се покрият от всички страни. Оставете ги в хладилник за 1 нощ да се мариноват.

На следващия ден ги извадете от маринатата, а нея сипете в малка тенджерка, сложете да заври и след това намалете огъня.

Варете около 5 минути. Запазете маринатата, защото ще я използвате за поръсване при печенето. Загрейте скарата на среден огън, намажете я с олио и наредете агнешките ребърца.

Печете няколко минути, поливайте със соса. След това обърнете и запечете и от другата страна. Поднесете готовите ребърца с гарнитура по избор.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар