Печен боб

11/05/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Да е боб, ама пържен? Неее, най-вкусният боб е изпеченият на фурна "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо245
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предишната вечер.

На следващия ден го измийте и сварете заедно с нарязания кромид, нарязаните моркови и чушки. Когато е напълно готов, го прецедете и намачкайте с вилица. Сипете олиото и подправете със сол.

Прехвърлете бобената смес в тавичка, намазнена с олио. Отгоре намажете с доматената паста, предварително смесена със ситно накълцаните джоджен и магданоз.

Най-отгоре сложете нарязания на кръгчета праз, поръсете с червен пипер и печете на умерена фурна до готовност.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар