Картофен хляб с 2 вида брашно

02/05/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Предизвикателство за любителите на домашния хляб - картофен хляб с два вида брашно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо186
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете, сварете ги до готовност. След това ги прецедете и ги оставете настрана, оставете 150 мл от водата, в която са се варили.

Пресейте двата вида брашно, добавете солта, маята и кима. Оформете кладенче и сипете отделената вода, пасираните картофи и зехтина.

Замесете гладко и еластично тесто, сложете го в добре намаслена съд и го покрийте с кърпа. Оставете да втаса за около час - трябва да удвои обема си.

След това отново го премесете, оформете като елипса и поръсете с отделеното пълнозърнесто брашно, отново го покрийте с кърпата, за да втаса повторно.

След още 30 минути направете разрези по хляба и сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар