Картофен хляб с 2 вида брашно

02/05/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър787588374
"Предизвикателство за любителите на домашния хляб - картофен хляб с два вида брашно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо288
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете, сварете ги до готовност. След това ги прецедете и ги оставете настрана, оставете 150 мл от водата, в която са се варили.

Пресейте двата вида брашно, добавете солта, маята и кима. Оформете кладенче и сипете отделената вода, пасираните картофи и зехтина.

Замесете гладко и еластично тесто, сложете го в добре намаслена съд и го покрийте с кърпа. Оставете да втаса за около час - трябва да удвои обема си.

След това отново го премесете, оформете като елипса и поръсете с отделеното пълнозърнесто брашно, отново го покрийте с кърпата, за да втаса повторно.

След още 30 минути направете разрези по хляба и сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар