Пълнени кюфтета

13/05/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции16 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 059
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, охладете ги, обелете и ги настържете или намачкайте. Размесете ги в голяма купа с каймата, настъргания кашкавал и останалите продукти за кюфтетата.

За плънката задушете ситно скълцаните почистени гъби в маслото и добавете скълцания праз да се запържи. След това разбъркайте за няколко минути със сметаната, настъргания кашкавал и топеното сирене, малко сол на вкус, индийското орехче и черния пипер. Бъркайте, докато кашкавала и топеното сирене се постопят и снемете от котлона.

Разделете каймата на 16 равни части. Всяка оформяйте в навлажнената си длан на плоско кюфте, по средата слагайте около 1 пълна ч.л. от плънката и завийте каймата, за да не изтече плънката.

Оформените кюфтета подреждайте в тава с хартия за печене и леко ги притискайте. Намажете ги с малко масло или олио. Сложете пълнените кюфтета да се изпекат до готовност в загряна на около 180 градуса фурна.подобни рецепти тук
5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

технолога
технолога
24.05.2015 11:23
Но не с готова кайма Народна Колбасо Сами М и пр отрови
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв