Бостънски крем пай

13/05/2012
Олег Иванов
отОлег ИвановНовак
"Поканете световноизвестният Бостънски крем пай и на вашата трапеза Или си купете билети за Бостън - няма друг начин да го опитате "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо37 392
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса и намазнете и набрашнете 2 форми с отлепящи се страни с диаметър до 26 см. Може да ползвате една, като изпечете блатовете един след друг.

Разбийте с миксер маслото и захарта на гладък и пухкав крем. Прибавете ванилията и яйцата едно по едно при непрекъснато разбиване. Прибавете постепенно смесените брашно, бакпулвер и сол. Сипете прясното мляко и доразбийте.

Изпечете 2 блата от сместа, всеки за около 30 минути или докато клечката започне да излиза суха. Готовите блатове извадете след 5 минути от формата и оставете да се охлаждат върху решетка.

В тенджерка на котлона загрейте сметаната на бавен огън. Щом се образуват леки мехурчета, разбъркайте със захарта, докато се разтвори и оставете настрана да се поохлади.

Отделно разтворете царевичното нишесте в прясното мляко, след което прибавете яйцата, като разбивате с миксер. Добавете към яйчната смес 2-3 с.л. от горещата сметана, за да темперирате. След това сипете постепенно при непрекъснато разбиване яйчената смес към сметаната.

Върнете съда на котлона на бавен огън и бъркайте непрекъснато за около 5 минути - до сгъстяване. Снемете от котлона и добавете ванилията и рома. Покрийте съда с прозрачно фолио и оставете напълно да изстине.

За глазурата смесете всички продукти в тенджерка на котлона и бъркайте, докато всичко се разтопи и хомогенизира. Снемете и бъркайте, докато се охлади леко.

Сглобете в подходящ поднос двата блата с крема и залейте с глазурата. Оставете глазурата да се разтече леко по стените на Бостънския крем пай. Оставете да престои 2-3 часа преди да поднесете.подобни рецепти тук
5 21
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Алекс
Алекс
18.05.2013 11:18
Аман от тъпи въпроси ...
3
2
Виолета Иванова
Виолета Иванова
02.04.2013 22:25
Бихте ли ми казали на колко градуса печете блатовете ?
0
2
Татяна
Татяна
29.03.2013 08:40
Изглежда вкусно. Но защо толкова много масло!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв