Къри пиле с лимон

01/05/2017
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Божествен вкус, божествен аромат - две основателни причини веднага да опитате това пиле къри "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо200
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 750 гр. обезкостени, без кожа
  • бульон - 350 мл пилешки или зеленчуков
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • къри - 2 с.л. на прах
  • копър - пресен за поръсване
  • лимон - сокът от 1/2
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете нарязаните лук и чесън за минута-две.

Нарежете пилешкото на парченца и го добавете в тигана. Разбъркайте и след като си промени цвета, добавете брашното с кърито и отново бъркайте.

Долейте горещия бульон постепенно и оставете да ври до готовност на съставките.

Снемете от огъня и разбъркайте с киселото мляко и лимоновия сок.

Финално добавете копър.

Поднесете пилето с къри и лимон върху канапе от ориз.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар