Печени кюфтета от тиквички
01/05/2017
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886342
"С чаша айрян или с халба бира - все ще се влюбите в тези разкошни печени кюфтета от тиквички "
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- тиквички - 2 бр. средни по размер
- яйца - 2 бр.
- царевично брашно - 1 ч.ч.
- сирене - 150 г натрошено или извара
- пресен лук - 3 стръка ситно нарязан /може и див лук/
- зелен чесън - 1 стрък ситно нарязан
- черен пипер
- копър
- сол
- кашкавал - за поръсване
- за соса
- кисело мляко - 1 ч.ч.
- копър - 3 - 4 стръка
- чесън - 2 скилидки
Начин на приготвяне
Измийте тиквичките и ги подсушете, след което ги настържете на дребно ренде. Без да ги отцеждате, добавете към тях яйцата, скълцаните лук и чесън и разбъркайте.
Добавете царевичното брашно /първо около 150/, сиренето/изварата и подправките. Добре объркайте и при нужда добавете още от брашното.
Гребвайте от сместа с лъжица за сладолед и подреждайте кюфтетата в тава с хартия за печене.
Изпечете кюфтетата от тиквички в предварително загряна фурна до приятен загар. След това поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната да се запече.
Тези кюфтенца може да поднесете с млечен сос, подправен с малко скълцан чесън и див лук или копърподобни рецепти тук
Добавете царевичното брашно /първо около 150/, сиренето/изварата и подправките. Добре объркайте и при нужда добавете още от брашното.
Гребвайте от сместа с лъжица за сладолед и подреждайте кюфтетата в тава с хартия за печене.
Изпечете кюфтетата от тиквички в предварително загряна фурна до приятен загар. След това поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната да се запече.
Тези кюфтенца може да поднесете с млечен сос, подправен с малко скълцан чесън и див лук или копърподобни рецепти тук