Варени гевречета

12/05/2012
фифи
отфифиНовак
"Трябваше да са само за закуска, но ето, че вече цял ден нагъваме гевречета "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции14-16 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 165
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 1 брой
  • брашно - 600 г
  • мая - 1 пакетче суха
  • вода - 1 ч.ч топла
  • захар - 1 ч.л
  • сол - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в част от водата и захарта.

Щом се активизира, я добавете към пресятото брашно с останалата вода, солта, яйцето. Замесете тестото и го оставете на топло да втаса.

От него се късат парчета, оформят се на фитили и се завиват на неголеми гевречета. Оставете ги отново да втасат.

Загрейте повечко вода на котлона в голяма тенджера. Пускайте гевреците във врящата вода за 1-2 минути.

След това ги подреждайте в намазнена тава сложете да се изпекат до зачервяване в умерено загряна фурна.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар