Боб с наденички и бекон

27/04/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор783587742
"Никога няма да ни омръзне да си хапваме боб с наденички и бекон "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо192
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • наденици – 8 бр. големи свински
  • бекон – 125 г пушен
  • боб – 800 г от консерва
  • домати – 400 г нарязани
  • олио – 1 с.л. царевично
  • чесън – 2 скилидки
  • лук – 1 голяма глава
  • подправки – 1 - 2 с.л. зелени
  • доматено пюре – 3 с.л.
  • горчица – 1 с.л. пълнозърнеста
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете наденичките на парчета с дължина около 2.5 см, а бекона направете на кубчета. Загрейте олиото в голям огнеупорен съд и добавете бекона и наденичките. Пържете 8-10 минути, като често ги обръщате. Междувременно нарежете лука на шайби.

Обелете и счукайте чесъна, отцедете боба. Извадете бекона и наденичките от съда, отцедете ги върху кухненска хартия. Оставете 2 с.л. в съда, а другата излийте. Прибавете чесъна и лука и ги задушавайте 5 минути.

Сипете доматите и разбъркайте, прибавете горчицата, подправките и доматеното пюре. Сипете 150 мл вода, оставете сместа да заври, като разбърквате от време на време.

Добавете боба, върнете бекона и наденичките. Овкусете със сол и пипер. Намалете котлона, похлупете и задушавайте още 10-тина минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар