Хляб без месене

10/05/2012
от Олег ИвановНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 708
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ч.ч. + още за овалване
  • топла вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте всички продукти заедно с ръце за 2-3 минути - докато се получи хомогенна смес.

Набрашнете дълбока купа и преместете тестото вътре. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да втасва между 18-24 часа - не по-малко от 12 часа.

След втасването тесто става на големи шупли. Прехвърлете го върху обилно набрашнена повърхност и го оваляйте 2-3 пъти с голямо количество брашно.

Отново го ставете да втаса за още 3 часа. След това го прехвърлете внимателно в суха огнеупорна форма с капак.

Сложете капака и пъхнете да се пече за 30-35 минути в загряна на 230 градуса фурна. След това махнете капака и доопечете за още малко, докато хване приятен загар.

Оставете да се охлади върху решетка.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар