Бързи питки на тиган

10/05/2012
Барфи
отБарфиНовак
"Най-вкусната манджа е тази, която е поднесена с домашно приготвени питки!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо66 376
  • Преглеждания за месеца2770
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментари12 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • олио - около 80 мл
  • вода - около 150 мл хладка
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте в голяма купа брашното, солта, бакпулвера и захарта. Долейте олиото и разбъркайте с ръка, докато се получат трохи.

Постепенно доливайте по малко вода, докато се получи средно меко тесто, което не лепне по ръцете. Оставете го да почине за 15 минути и го разделете на 6-7 топки.

Сложете върху загрят котлона сух тиган на 2/3 от капацитета на котлона. Разточвайте питките с големината на тигана и ги слагайте една по една да се запекат.

Всяка питка се пече около 2 минути от всяка страна. Още горещи, намажете питките с масло.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 16
4 10
3 4
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Bobby Ilieva
Bobby Ilieva
26.08.2018 18:39
Рецептата не е съвсем бърза, но стана супер вкусен хляб. Малко я видоизмених- сложих брашно от лимец и зехтин на око. Наложи се и тестото да престои в хладилника около час. Благодаря за рецептата.
П.С. Втората снимка е моя личта. Не съм я крала :P
0
0
тони
тони
26.03.2014 18:24
на вас пък уиндоуса да не ви е легален :)
за това тайните рецепти си пазете само в шкафа :)
11
2
Вяра
Вяра
28.03.2014 10:19
Хаха, този коментар най-много ми хареса ;)
0
1
Стела
Стела
21.09.2013 01:23
Знаете ли, спорещи за правата върху рецептата, че вгорчихте питката с вашия спор!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв