Браунис с орехи

09/05/2012
от ВаленаНовак
"Любимият ни десерт, но с хрупкави орехи. Е как да си вземе човек само едно парче?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 776
  • Преглеждания за месеца197
  • Преглеждания за седмицата177
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 180 г
  • шоколад - 180 г натурален (60%)
  • яйца - 3 броя
  • есенция - 1 ч.л. ванилова
  • кафява захар - 250 г
  • брашно - 100 г
  • сол - 1 шипка
  • орехи - 150 г едро нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте много добре яйцата и захарта, докато се получи пухкав и гладък крем. Добавете ванилията и разбийте още малко.

Разтопете настъргания шоколад с маслото в съд на водна баня, охладете сместа и я добавете към яйчната при непрекъснато разбиване на ниска степен.

С помощта на шпатула разбъркайте с пресятото брашно със солта, колкото да се смесят. Не бъркайте прекалено много и накрая прибавете нарязаните орехи.

Сместа се изсипва в правоъгълна форма, намаслена и застлана с хартия за печен. Сложете да се в предварително нагрятата фурна на 180 за 25 минути.

Отгоре трябва да се получи леко светла коричка, а вътрешността да остане влажна и мека. Готовия браунис с орехи оставете да се охлади във формата. Отстранете хартията и нарежете на квадрати.подобни рецепти тук
5 10
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар