Основен бял сос

09/05/2012
от А.БорисоваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 762
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

  • кости - 600 г свински, пилешки, телешки
  • масло - 2 с.л. краве + още 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • лук - 2 - 3 глави
  • целина - 1 малка глава
  • черен пипер
  • сол
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе предварително 1 л бульон от кости. За 1 л бульон са нужни около 600 г кости от пиле, телешко или свинско.

В 2 с.л. масло запържете брашното, като бъркате непрекъснато. Снемете от котлона, оставете да изстине.

При непрекъснато бъркане с тел разредете с 1 ч.ч. горещ бульон, а щом се хомогенизира, долейте още 1 и 1/2 ч.ч. от бульона и върнете тенджерата на котлона.

Оставя се да заври, като трябва да бъркате непрекъснато. Добавете много ситно накълцания лук, настърганата целина и черен пипер. Оставете да ври около 30 минути и подправете със сол и оцета.

Прецедете соса и пасирайте корените. След това отново ги смесете и разбъркайте с останалите 2 с.л. масло.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар