Домашни кемерки

08/05/2012
фифи
отфифиНовак
"Нищо не може да се сравни с вкуса на току що извадени от фурната домашни кемерки "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12-15 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 876
  • Преглеждания за месеца209
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното с маята, солта, захарта. Разбъркайте содата в киселото мляко да шупне и добавете към брашното заедно с белтъка от яйцето, олиото и водата. Замесете меко и гладко тесто, което трябва да втаса за около 40 минути на топло.

През това време пригответе плънката, като запържите накълцания лук и добавите каймата. Бъркайте, докато и тя се запържи раздроби и добавете доматеното пюре с малко сол и ронена чубрица на вкус. Оставете да се охлади.

Късайте топки с големината на шепата си от втасалото тесто. Леко ги разточвайте с дебелина около 1 с.л., по средата слагате от плънката и прегънете като джоб или оформете топки.

Подреждайте така приготвените домашни кемерки в подмазнена тава и оставете пак да втасат. Намажете ги с разбития с 1 с.л. олио жълтък и сложете да се изпекат в умерено загряна фурна.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар