Картофи с кайма на фурна

02/03/2013
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 826
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг2,3 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • кайма - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • олио 80 мл
  • сол
  • черен пипер
  • ким - 1/2 ч.л. смлян
  • бахар - 1/2 ч.л. смлян
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • за заливката
  • яйца - 3 броя
  • сметана - 1 кофичка заквасена
  • сода - 2 щипки

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на кубчета.

загрейте мазнината и запържете до омекване накълцания ситно лук. Добавете каймата и бъркайте, докато се запържи и раздроби.

Добавете 1 с.л. доматено пюре и всички подправки + сол и черен пипер на вкус.

Смесете в тавичка картофите с каймата и сложете да се пече за около 25 минути в умерено загряна фурна.

След това разбийте продуктите за полива с малко сол и залейте ястието. Върнете да се доизпече за 10-15 минути.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 2
3 0
2 2
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Аз
Аз
08.03.2014 14:46
Мусака
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв