Свинско месо с аспержи

20/01/2013
Славка
отСлавкаНовак
"Ароматно, изтънчено и много вкусно свинско, чийто вкус дълго няма да забравите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 023
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - филе 500 гр.
  • лимонова кора – 2 с.л.
  • чесън – 3 скилидки
  • захар – 1 ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • фъстъчено олио – 2 с.л.
  • аспержи – 250 гр.
  • лук – 1 глава
  • джинджифил – 1 ч.л.
  • домати – 2 бр.
  • ядки - фъстъци – 2 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското филе нарязано на тънки ивици, счукания чесън, лимоновата кора, захарта, солта и половината от фъстъченото олио се объркват добре в голяма купа. Захлупват се и се слагат в хладилника за 10 мин.

Аспержите нарязани на половина се сваряват докато омекнат. Изплакват се със студена вода и се отцеждат.

Останалото фъстъчено олио се загрява в голям тиган. Лукът нарязан на филийки и настъргания джинджифилът се запържват бързо, докато лукът омекне, и се изваждат от тигана.

Свинското се слага в същия тиган и се запържва бързо на порции до златисто. Всичкото месо се връща в тигана заедно с лучената смес, нарязаните на кръгчета домати, аспержите и фъстъците. Запържва се бързо, докато се получи еднородна смес.

Ястието се поднася, поръсено с магданоз.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар