Мозък със сос - фрикасе

05/05/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762306
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо751
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете във вода за 30 минути 1 телешки мозък. Обелете го, сварете го в подсолена вода, към която сте добавили едро нарязани моркови, целината, магданозения корен, лука и зърна черен пипер. След като се свари, отцедете, охладете и нарежете на правилни парчета.

Запържете леко брашното в маслото и го разредете на умерено гъст сос с горещия бульон от мозъка заедно с 1/2 ч.ч. бяло вино.

Добавете сол на вкус, снемете от котлона и разбъркайте с предварително разбитите с лимоновия сок жълтъци и бучка масло.

При непрекъснато бъркане върнете на котлона само да заври, снемете и продължавайте да разбърквате, докато се охлади.

Нарязания мозък се подрежда в чиния и се залива със соса. Украсете с резенчета зеленчуци и поднесете мозъка със сос - фрикасе. По същия начин може да приготвите и фрикасе от език.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Атанасова
Атанасова
20.12.2015 10:52
Откога свинското месо изглежда като мозък.Снимката е много неподходяща и не отговаря на рецептата, взета е от чужд руски сайт
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв