Пълнени патладжани с кайма

04/05/2012
от БогиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 500
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • гъби - 100 г
  • моркови - 1 брой
  • кайма - 300 г телешка + свинска
  • червени чушки - 2 броя капии от буркан или др.
  • домати - 1 брой
  • маслини - 1 шепа зелени, обезкостени
  • сирене - 100 г, по възможност Пармезан
  • кашкавал - 100 г
  • олио - 1/2 к.ч.
  • риган - 1 с.л.
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, разрежете ги на 2 части всеки и ги издълбайте по средата. Посолете ги добре и ги оставете 30 минути под наклон да се отцедят от горчивината. Издълбаната вътрешност, накълцайте ситно и посолете също, като оставите и тя да престои 1 час.

След това измийте кубчетата и ги подсушете. Загрейте олиото и запържете почистените и нарязани ситно гъби. Извадете ги и в същата мазнина сипете ситно нарязания лук да се изпържи и добавете кубчетата патладжан.

Добавете каймата с настъргания морков и бъркайте, докато се раздроби и запържи. След тях сипете нарязаният на кубчета домат, нарязаните на ситно чушки и маслини. Разбъркайте всичко добре и оставете на котлона, докато се изпари водата.

Снемете от котлона и прибавете сиренето на кубчета, гъбите и подправките. Половинките патладжан - предварително изплакнати и подсушени се пълнят с плънката и се подреждат в тава.

Долейте малко вода по дъното и сложете пълнени патладжани с кайма да се изпекат в умерена фурна. Към края поръсете с настърган Пармезан или кашкавал и доизпечете за няколко минути.подобни рецепти тук
5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

иванка
иванка
09.08.2014 21:43
харесва ми
0
1
домакиня
домакиня
07.08.2014 14:02
Нищо ново.Всеки може да напълни патладжаните с каквито продукти има под ръка.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв