Баница с лапад и сирене

04/05/2012
Барфи
отБарфиНовак
"Имате ли си любима рецепта за баница? Вече имате !!!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 847
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет за баница
  • лапад - 500 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • сирене - около 400 г
  • масло - 150 г
  • яйца - 5 броя
  • вода - 500 мл топла, но не гореща
  • сода - 1 - 2 щипки
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, попарете и нарежете лапада. Накълцайте лука и го запържете в няколко с.л. мазнина. Щом омекне, добавете лапада и задушете за 5 минути.

Намаслете тава и отгоре сложете две кори. Отгоре разпределете натрошено сирене и част от плънката с лапад.

Следват отново 2 кори и редете така до изчерпване на продуктите. От време на време може да поливате с разтопено масло между листите.

Завършете с две кори баницата и я разрежете на квадрати. Останалото разтопено масло излейте отгоре. Разбийте леко яйцата с водата и щипка сода. Залейте баницата и пъхнете тавата в загрята на 180 фурна.

Изпечете баницата със сирене и лапад, докато хубаво бухне, зачерви и е готова. Запарете готовата баница с кърпа. По желание може да замените лапада със спанак.
подобни рецепти тук
5 9
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар