Панирани филенца от акула

03/05/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763320
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 974
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • акула - около 1 кг акулски филета, може и друга риба
  • яйца - 4 броя
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • корнфлейкс - натурален, натрошен
  • За маринатата
  • лимони - сокът на 1 лимон + 1 ч.л. настъргана лимонова кора
  • горчица - 2 - 3 с.л.
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - млян, на вкус
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • подправки - 1 ч.л. смес за риба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете продълговати филенца от акулското. Смесете всички съставки за маринатата, като ги разбъркате до получаване на гладка каша. Оваляйте акулските филенца в маринатата, покрийте съда и оставете за 1-2 часа на хладно.

Маринованите рибни филета оваляйте последователно в в брашно, разбито яйце и галета. Оставете ги за около 5-10 минути да позасъхнат и да се запечатат.

Начукайте корнфлейкса на ситно. Всяко парче акула потапяйте отново в яйце и след това в корнфлейкс. Пускайте ги да се пържат в сгорещено олио.

Готовите панирани филенца от акула отцеждайте върху решетка. Поднесете порция рибни филета с млечно-чеснов сос.

подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар