Гювечета с кайма

02/05/2012
"Бърза идея за обяд, която често-често ще приготвяте!"
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Необходими Съставки

  • олио - 100 мл
  • кайма - 500 г смес
  • лук - 2 глави
  • домати - 4 червени
  • чубрица - 1 ч.л. стрита
  • черен пипер - 1/2 ч.л. прясно смлян
  • сирене - 150 г
  • яйца - 4
  • кашкавал - 1 к.ч. настърган
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - на вкус

Приготвяне

Загрейте олиото и последователно запържете нарязания ситно лук, след него каймата, а щом се раздроби добавете обелените и настъргани домати.

Овкусете със сол, чубрицата и черния пипер. Разбъркайте добре и разпределете сместа в 4 гювечета.

Във всяко сложете равни части натрошено сирене и залейте със смес от разбитите яйца и настъргания кашкавал.

Сложете капаците и пъхнете да се пекат в умерена фурна за около 20-25 минути. Поднесете гювечетата с кайма с накълцан магданоз. [подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.6
Общо 14 гласували
5 11
4 2
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите

Други ястия с

Свързани Статии