Пълнено пилешко филе

01/05/2012
Иларияот ИларияНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 559
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 броя пилешки филета
  • за плънката
  • спанак - 200 г бланширан
  • праз - 100 г накълцан
  • зелен лук - 1/2 к.ч. накълцан
  • сирене - 1/2 к.ч. натрошено
  • яйца - 1 брой
  • чесън - 2 скилидки пресован
  • босилек - 1/2 к.л.
  • черен пипер
  • сол
  • за соса
  • сметана - 100 мл готварска
  • прясно мляко - 100 мл
  • кисело мляко - 100 мл
  • майонеза - 100 мл
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширания спанак нарежете. Праза и лука сложете да се запържат в сгорещена мазнина. Добавете чесън и спанака и подправки на вкус. Изчакайте да се изпари течността и снемете от котолона. Объркайте с натрошеното сирене и яйцето, след като се поохлади плънката.

Пилешките филета начукайте внимателно да се поизтънят и ги поръсете със сол и черен пипер. Напълнете ги с плънката и ги завийте. Завържете ги с канап, за да не се разпаднат при печене.

Подредете пълнените пилешки филета в намазнена тава. Смесете съставките за соса и хубаво разбийте с тел. Залейте върху филетата и сложете да се изпекат в умерено загряна фурна.
подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар