Запечено агнешко със спанак и лимонов сос

24/04/2017
"Забравете за агнешкото с картофи - опитайте този далеч по-вкусен и ароматен вариант - със свеж спанак и лимон "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо189
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 800 г
  • лук - 2 глави
  • бульон - 1 кубче
  • спанак - 600 г
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • лимони - сок от 1 бр.
  • масло - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете кубчето бульон в 500 мл топла вода. Запържете нарязаното месо с лука на силен огън, като разбърквате, за да не загорят.

Овкусете със сол, добавете половината от бульона и продължете да готвите на слаб котлон около 30 минути. Ако е необходимо, може да доливате още вода.

Изсипете сместа в подходяща тава и сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Бланширайте почистения спанак в останалата част от бульона и го добавете към агнешкото.

Печете, докато месото стана крехко. Разбийте добре яйцата с млякото и накрая прибавете лимоновия сок. Залейте със сместа и печете още 10-тина минути.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар