Запечено агнешко със спанак и лимонов сос

24/04/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор780587615
"Забравете за агнешкото с картофи - опитайте този далеч по-вкусен и ароматен вариант - със свеж спанак и лимон "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо113
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете кубчето бульон в 500 мл топла вода. Запържете нарязаното месо с лука на силен огън, като разбърквате, за да не загорят.

Овкусете със сол, добавете половината от бульона и продължете да готвите на слаб котлон около 30 минути. Ако е необходимо, може да доливате още вода.

Изсипете сместа в подходяща тава и сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Бланширайте почистения спанак в останалата част от бульона и го добавете към агнешкото.

Печете, докато месото стана крехко. Разбийте добре яйцата с млякото и накрая прибавете лимоновия сок. Залейте със сместа и печете още 10-тина минути.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар